Uitvaartkisten

Whitewash vrouwen uitvaartkist

Steeds meer mensen zijn op zoek naar een meer individuele en persoonlijke manier van begraven of cremeren.

De uitvaartkist is hierbij een onderdeel en is van groot belang voor de rouwverwerking en herinnering.
Het kan belangrijk zijn dat een kist iets persoonlijks heeft. Een uitvaartkist die past bij de persoonlijke opvattingen van de overledene en de manier waarop hij of zij geleefd heeft.

Daarom wil ik graag alternatieve uitvaartkisten maken die aan de wens van de overledene en/of familieleden tegemoet komt.

Op het gebied van uitvaartkisten is veel mogelijk, maar vanuit mijn eigen gevoel maak ik ze graag eenvoudig en sober van gebruikt echt hout in een rechthoekige vorm “een echte kist”.
Eventuele bekleding van natuurlijke stoffen als ongebleekt katoen, jute of flanel.
Ook het matrasje en kussen worden van deze materialen gemaakt en gevuld met hooi of stro.

Juist om het persoonlijk te maken zijn er veel mogelijkheden: schoolbordverf op delen van de kist om een tekst of tekening achter te laten, een brievenbus in de kist om niet uitgesproken woorden of wensen mee te geven. Een natuurlijke deksel van mos of plantjes. Een deksel of de gehele kist bedekt met b.v. jute zodat je er op kan borduren of er een aandenken aan kunt naaien.
Allerlei vormen die betrokkenheid en warmte uitstralen en die mede bepalen hoe je het afscheid ervaart en verwerkt.

Zelf heb ik veel ideeën om een bijzonder aspect aan een zo natuurlijk mogelijke kist te geven, rekening houdend met de wettelijke eisen voor een uitvaartkist.

De prijs van deze kisten is ca € 585,--/ € 600,--, afhankelijk van de uitvoering.
Meerprijs voor extra handvatten, brievenbus of verf.


Kinderuitvaartkisten

Ook voor kinderen kan ik een eenvoudige en/of stoere uitvaartkist maken, want niet bij ieder kind past een wit of lieflijk gekleurd kistje met b.v. een afbeelding. Zie de portfolio.

Voor vragen kun je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.